Hier kom ik weg

Hier kom ik weg #8, met Eelco Kuiken, de dorpsjournalist van Staphorst

February 19, 2022 Hier kom ik weg Season 1 Episode 8
Hier kom ik weg
Hier kom ik weg #8, met Eelco Kuiken, de dorpsjournalist van Staphorst
Show Notes

Hier kom ik weg #8 met Eelco Kuiken, de dorpsjournalist van Staphorst

In deze aflevering blikken we kort terug op de campagne-activiteiten van de afgelopen week. Welke bezoeken hebben we gebracht en welke gesprekken hebben we gevoerd?

Gast in de uitzending is Eelco Kuiken. Al twintig jaar is hij de dorpsjournalist die talloze verhalen uit onze Staphorster kerkdorpen ophaalde en vatte in krantenartikelen en column’s. Altijd met een scherp oog voor de mens achter de verhalen neemt hij de Staphorster samenleving van een afstandje waar, verwonderd zich over dingen en houdt ook de Staphorster gemeenschap af en toe een terechte en vermanende spiegel voor.

Waar komt hij eigenlijk weg? Welk verhaal uit Staphorst maakte het meeste indruk op hem en welke wethouder gaf hem zo’n ferme handdruk dat hij ervan onder de indruk raakte. 

Eelco raakte gaandeweg ook wel verknocht aan de Staphorster samenleving en weet deze telkens treffend te typeren. Ook het geloof en de kerk houden hem bezig en zijn ook regelmatig aanleiding voor zijn overdenkingen.

We blikken vooruit naar de campagneactiviteiten voor de komende week en Jan Carlo vertelt over de Stemwijzer van Staphorst. Deze is te vinden via deze link: https://staphorst.stemwijzer.nl/#/